GQ Electronics Technical Support Forum


GQ Electronics Technical Support Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 GQ Electronics Forums
 1.Geiger Counter World Map(www.GMCmap.com)
 Map ACPM History data display error
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

rodorr@comcast.net

USA
3 Posts

Posted - 09/16/2019 :  17:53:04  Show Profile  Reply with Quote
If you look at your history data available on the map it is displayed incorrectly in some instances.My moving average has been slowly dropping over time which is fine but I noticed that when my ACPM dropped from 14.10 to what was supposed to be 14.09 it went to 14.90 and as my average has continued downward it is following the same pattern i.e. instead of 14.08 it will read 14.80, 14.07 reads 14.70 etc... Just thought I'd let you know. By the way it reads the way it is supposed to in the "Text" mode on the detector (GMC 500 Plus).
Reply #1

EmfDev

908 Posts

Posted - 09/17/2019 :  09:54:10  Show Profile  Reply with Quote
Hi rodorr, we'll take a look at it. It's supposed to be the same since they're using the same number. Are you using the data viewer to send data or the device's WiFi feature?
Go to Top of Page
Reply #2

rodorr@comcast.net

USA
3 Posts

Posted - 09/17/2019 :  14:31:43  Show Profile  Reply with Quote
I''m using the GMC 500 Plus built in wifi to post.
Go to Top of Page
Reply #3

EmfDev

908 Posts

Posted - 09/18/2019 :  09:05:03  Show Profile  Reply with Quote
We'll check it but are you sure it doesn't happen on your unit every minute? It calculates average CPM every second.
Go to Top of Page
Reply #4

rodorr@comcast.net

USA
3 Posts

Posted - 09/29/2019 :  14:45:15  Show Profile  Reply with Quote
Sorry it took so long to reply. If you look at my logged data on 9/15 you will see where it went from an average of 14.11 then after a short while it went to 14.10 which is what it should be but then shortly there after the next drop was 14.90 instead of 14.09 and if you continue on you will see that the next drop reads 14.80 instead of 14.08 and on and on until it finally drops to 14.00 then the next drop is to 13.99 which is what it is supposed to be. This problem only shows up when the reading gets to a value XX.10 and then drops below this value. Instead of dropping to XX.09 it will read XX.90 etc... Hope this helps.
Go to Top of Page
Reply #5

EmfDev

908 Posts

Posted - 09/30/2019 :  10:26:40  Show Profile  Reply with Quote
Ohh I see. Thanks for that I saw the problem and is fixed in the next firmware update.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
GQ Electronics Technical Support Forum © Copyright since 2011 Go To Top Of Page
Generated in 0.16 sec. Snitz Forums 2000