GQ Electronics Technical Support Forum
.


GQ Electronics Technical Support Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 GQ Electronics Forums
 2.GQ Geiger Muller Counter
 GMC-500+ screen blank
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

EM-logger

Sweden
3 Posts

Posted - 06/05/2020 :  01:41:56  Show Profile  Reply with Quote
Hi,

After not using the GMC-500+ for a some months, I started it yesterday and it starts and clicks are heard from it,so it seems to work but there is no text on the screen, it is white from the background illumination. It seems to respond when using the buttons.
Using the manual i can press buttons to, for example, activate sound/clicks or not.

Tried to push buttons to make a factory reset, but i am not sure if i was sucessfull.

Using one of the apps, there is info "Re 2.2" connected with the device, is that SW or HW version?

Any ideas what to do, thanks ?

Best regards,

Anders
Reply #1

EmfDev

1243 Posts

Posted - 06/05/2020 :  08:48:09  Show Profile  Reply with Quote
Hi EM-logger, it is possible that the connection to the LCD from the PCB is loosened or can be because of dust. Are you able to open up the case and try to reattach the LCD connector? If you open the case it is easy to reattach the connector after cleaning/wiping it a little.
Go to Top of Page
Reply #2

EM-logger

Sweden
3 Posts

Posted - 06/05/2020 :  09:29:52  Show Profile  Reply with Quote
Hello EmfDev,

Thanks for your reply.

I bought it in february 2020, wouldnt that void warranty if I open it?


Edited by - EM-logger on 06/05/2020 09:30:42
Go to Top of Page
Reply #3

EmfDev

1243 Posts

Posted - 06/05/2020 :  09:47:37  Show Profile  Reply with Quote
For this case, it is ok.
Go to Top of Page
Reply #4

EM-logger

Sweden
3 Posts

Posted - 06/05/2020 :  10:12:12  Show Profile  Reply with Quote
That did the trick, it works again!

Thanks,

Anders
Go to Top of Page
Reply #5

jlp1528

USA
19 Posts

Posted - 06/07/2020 :  15:32:49  Show Profile  Reply with Quote
This exact same thing happened to me a few weeks ago. No idea how, but yes, apparently every once in a while that pesky ribbon cable comes loose. \_(#12484;)_/
Go to Top of Page
Reply #6

soz

USA
1 Posts

Posted - 10/05/2020 :  13:28:19  Show Profile  Reply with Quote
FWIW, same thing happened on a GMC-600+ and the same solution worked.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
GQ Electronics Technical Support Forum © Copyright since 2011 Go To Top Of Page
Generated in 0.17 sec. Snitz's Forums 2000