GQ Electronics Technical Support Forum


GQ Electronics Technical Support Forum
Home | Profile | Register | Active Topics | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 GQ Electronics Forums
 GQ Hot Air Soldering Rework Station
 5200 - Glitchy Iron Temp Display
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

DanyO

Canada
1 Posts

Posted - 03/10/2013 :  10:14:54  Show Profile  Reply with Quote
Hi, I just received my new 5200 unit from MCUMall.

The hot air seems to be working well, but the temperature display for the Iron can only be described as "glitchy".

Example: I set the iron temp to 370C, turn off the unit for a few minutes. When I turn it back on, the display shows 503C, and will not change even if I play with the Iron temperature adjustments. However, if I slap the top of the unit, the temperature display will gradually come back down to 370C.

Example 2: Sometimes, if I set the temp adjustment to the lowest setting, and then I turn it up, the Iron temperature display will climb, but continually flash "503C" and come back to the real temperature.

Looks like there is a short, or bad solder joint somewhere. Have you ever seen this type of behavior? Is there anything I can do?
Reply #1

ZLM

1046 Posts

Posted - 03/12/2013 :  10:59:32  Show Profile  Reply with Quote
It seems the temperture sensor has contacting problem.

Check the connector first. Make sure your iron connector is clean and well connected.

If it is not a problem, then you may need to check internal connector on PCB, reconnect it then.
Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 New Topic  Reply to Topic
 Printer Friendly
Jump To:
GQ Electronics Technical Support Forum © Copyright since 2011 Go To Top Of Page
Generated in 0.03 sec. Snitz Forums 2000